Hur det hela började... 

Tonsillerna föddes inte som andra spädbarn på BB, men väl på Karolinska Sjukhusets avdelning Barnoperation, där tre skönsjungande sjuksköterskor kläckte idén att starta en kör. En av dem kände en körledare och pianist, Hans-Åke Lundgren, som ledde kören från 1981 och 20 år framåt. 

 

...och fortsatte

KS-kören Tonsillerna fylldes på med sjukhusfolk, och startade officiellt i september anno 1981. Körrepetitionerna hölls i det som förr kallades ”Blindhemmet” – numera

KS matsal. Vi har vuxit i antal och kören består idag av drygt 30 personer fördelade
på 4 stämmor. Vi ställer självklart upp och sjunger i olika evenemang på sjukhuset när så önskas. Fortfarande finns en  kärna av KS-anställda bland körmedlemmarna, men kören omfattar nu alla möjliga yrkeskategorier i olika åldrar. Självfallet har kören därmed också en bred musikalisk repertoar!

 

Ny körledare

2002 tog Ninni Bautista – då endast 22 år gammal och redan rutinerad körledare – 
över ledningen av Tonsillerna. Ninni skapade ständigt nya musikaliska utmaningar som triggade kören att utvecklas både sångtekniskt och musikaliskt.

 

Aktiviteter

Tonsillerna möter gärna sin publik med olika konsertframträdanden! T ex ”Jorden Runt på 80 minuter” (1997) och ”Sångvården” (1999). Vid körens 20-årsjubileum (2001) bjöds det bästa från de första 20 åren. 10 år senare gavs en uppskattad föreställning som gick under namnet ”30 Tonår” på Dieselverkstaden i Sickla. En traditionell Julkonsert ingår förstås varje år i våra aktiviteter – de senaste åren i Gustav Vasa kyrka tillsammans med fantastiska solister som t ex Anna-Lotta Larsson, Andreas Landegren och Ninni Bautista!  

 

Jubiléer

I samband med att kören firade 20 år, 2001, gjordes en uppskattad resa till Gotland under medeltidsveckan. 25-årsjubiléet firade vi med att sjunga i London; bl a i Svenska Kyrkan och på Charing Cross Hospital. När vi för några år sedan passerade 30, gjorde vi en körresa till Prag och det just passerade 35-årsfirandet gick av stapeln i Riga, där ett framträdande på Svenska ambassaden blev resans höjdpunkt. 

 

Ny tid

År 2015 tog en epok slut – och en ny tid vid. Vår fantastiska körledare Ninni Bautista bestämde sig för att beträda nya vägar och Tonsillerna fick se sig om efter en ny dito. Till vår stora lycka hittade vi (eller var det tvärtom?) en fullfjädrad ersättare. Välkommen Helena Rydh! Vi ser med förväntan och spänning fram emot en sångfylld framtid!!  

Anno 1981...

KÖREN TONSILLERNA

Från en orkan av röster till en viskning

BOKNINGAR

​Tel:  +46 734373963

​Mail: boka@tonsillerna.se

FÖLJ OSS PÅ
  • w-facebook
  • White YouTube Icon
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean

© 2015 by awgp.se